Hanbo metaalbewerking is ontstaan na een dagje zeevissen van twee vrienden. Het was erg warm en de vissen waren overal waar wij niet waren. Na het zoveelste werplood aan de Waddenzee te hebben geofferd vroegen we ons af waarom deze van lood waren en niet van staal. ja je doet wel eens wat als de vissen niet willen meewerken.

Na deze dag hebben we werploodjes gemaakt van staal maar ook wrakgewichtjes, karper gewichtjes, karperboeien etc. Na twee jaar moesten we toegeven dat ons product niet door de markt werd gevraagd en zijn we er mee gestopt .

HANBO had inmiddels een conventionele draaibank, een CNC draaibank en een boormachine. Zo ook een klant die draaiwerk nodig had waardoor HANBO toeleverancier werd. In 2006 nam HANBO een groeispurt waardoor we een besluit moesten nemen of we door gingen of zouden stoppen. Omdat er een zaagmachine en een freesbank nodig waren die niet meer in de garage pasten. In 2007 hebben we het pand de klok 1G gekocht en beschikten in 1 keer over 10 keer zoveel ruimte, namelijk 200 m2.

Er staan nu 3 CNC-draaibanken, 1 CNC-freesbank 1 conventionele draaibank, een pers, drie zaagmachines en twee boormachines. Doordat we beschikken over een grote materiaalstelling met een strategische voorraad van S355 (St52) met verschillende diameters kunnen we over het algemeen snel en scherp geprijsd leveren!.

Hanbo heeft een klantenbestand waarmee we een vertrouwensband opgebouwd hebben. Dit is van belang omdat we graag snel en zonder te veel rompslomp willen en kunnen leveren. Een bevestiging van opdracht via mail of telefoon is voor ons voldoende…De klant kan er op vertrouwen dat hij/zij:

  • Een foutloos product of producten krijgt.
  • Kan rekenen op snelle levering en een concurrerende prijs.

Door deze aanpak is de laatste tijd het aantal klanten toegenomen. Dat betekent dat ook wij soms selectief moeten zijn bij het aannemen van werkzaamheden!  We willen absoluut niet concessies doen aan kwaliteit en levertijd. Maar juist daarom zien we de toekomst met vertrouwen tegemoet!

Wij zijn van plan om ons werk met veel plezier en veel aandacht voor het vak zo lang mogelijk vol te houden! We hebben ons voorgenomen dat wanneer het mooi weer is we de mogelijkheid willen nemen om er even tussen uit te knijpen waardoor het werk meer een hobby kan worden, nog meer dan het nu al is!  Maar wij weten als geen ander dat een klant nooit op zijn of haar producten mag wachten…dus dat heeft ALTIJD prioriteit!